Onze ambassadeurs Mario, Vasco, Wendy, Erik en Liesbeth inspireren ons en andere theaterbezoekers. Hoe? Door hun ervaringen te delen met videoreportages en blogs, hier op onze website, op social media of gewoon door het te vertellen tijdens ontmoetingen. Ze bezoeken speciaal geselecteerde voorstellingen in De Maagd, op andere locaties en gaan ze zelfs buiten de stad op pad.

Wil jij ook graag theaterambassadeur worden? Vraag meer informatie aan via marketing@demaagd.nl

Verslag - De voorstelling van " Je Anne" in De Maagd begon met een lied en het werd muisstil.
Onze kersverse theaterambassadeur Liesbeth bezocht op zondagmiddag 14 april 2024 Je, Anne de Musical in De Maagd. Dit is haar verslag.
Evita raakt elke vezel in je lijf
Evita? Dat is toch geen productie voor de BOV? Als trouwe bezoeker en kenner van hun gekozen producties zou je dat inderdaad gaan denken. Als theaterambassadeur heb ik de dames en heren van de BOV al voor de première kunnen volgen. Eerlijk gezegd fronste ik ook even mijn wenkbrauwen toen ik de keuze voor Evita vernam. Zware kost en zeker een pittige productie in meerdere opzichten. Ik zag in 2018 namelijk de versie van Evita in den lande die door De Graaf en Cornelissen werd geproduceerd.
Kraaij en Kroon nemen het publiek mee op een reis door de tijd met hun toneelstuk “Papadag bestaat niet”.
Theaterambassadeur Vasco bezocht op 24 februari 2024 Papadag bestaat niet in De Maagd en dit vond hij van de voorstelling.
BLOG. Young BOV: Ze werken er keihard voor!
Ze waren onlangs te gast in het radioprogramma Spotlight van onze theaterambassadeur Mario bij ZuidWest FM, een afvaardiging van de Young BOV. Hij beloofde ze om zaterdagmiddag op hun repetitie te komen kijken en zo geschiedde.
Verslag - Modderkruipers van Yentl en de Boer
Theaterambassadeur Mario bezocht op 19 januari 2024 Modderkruipers (winnaar Poelifinario Kleinkunst 2023) van Yentl en de Boer in De Maagd. Dit is zijn verslag.
Verslag - Meer dan 40 jaar er op los drummen
Theaterambassadeur Mario bezocht op 2 december 2023 Slagerij van Kampen in De Maagd. Dit is zijn verslag. Slagwerkgroep Slagerij van Kampen trommelt al meer dan 40 jaar aan de weg of beter gezegd, in de theaters en op festivals. Als theaterambassadeur krijg ik de gelegenheid om de dames en heren backstage te ontmoeten.
Verslag - Pietje is een supergrietje
Op zaterdag 25 november bezocht theaterambassadeur Mario samen met zijn oudste kleindochter de voorstelling Pietje Bell en de Bende van de Zwarte hand in De Maagd. Dit is zijn verslag.
Verslag - Teun Toebes VerpleegThuis door theaterambassadeur Wendy
Anders Kijken is Anders Doen. Dat is wat Teun Toebes op een tegeltje heeft laten zetten. Ik bezocht zijn theatershow op 9 november 2023 in Theater De Maagd. Wat gaat dat worden dacht ik. Een knul van 24 die vrijwillig in een verpleeghuis woont, boeken heeft geschreven en een documentaire heeft gemaakt, staat nu ook in het theater. Gaat hij daar dan zingen? Dansen? Grapjes vertellen?
Videoverslag Fame van The MusiCompany
Theaterambassadeur Mario ging met camera op pad. Van generale repetitie t/m de première op 2 november. Lees zijn verhaal en bekijk zijn videoverslag.
Verslag - The Freddy Mercury Story: Een Ode aan Queen door Crazy Little Things
Theaterambassadeur Vasco had eind oktober het genoegen om bij de theatershow van Crazy Little Things, getiteld "The Freddy Mercury Story," aanwezig te zijn. Dit is zijn verslag.
Videoverlag - Een mooie blik backstage tijdens Life on Stage
Als publiek ben je niet zo bezig met het wel en wee achter de schermen wanneer je gezellig naar het theater of poppodium gaat. Theaterambassadeur Mario geeft je een inkijkje tijdens Life on Stage dat in januari 2023 plaatsvond.

Wendy

Voor mij is theater heel belangrijk. Het heeft iets magisch. Ik ben elke keer weer verrast als ik een voorstelling heb bezocht. Het is zo mooi omdat je er live bij bent en je er met je neus bovenop zit. Theater is er voor iedereen. Er is voor elk wat wils. Ik hoop door mijn bijdrage als ambassadeur, mensen die niet zo gauw voor theater kiezen, enthousiast te krijgen om toch eens te gaan. Ik heb er in elk geval nog nooit spijt gehad.

Dus, tot ziens!

Theater is er voor iedereen. Er is voor elk wat wils.

Bekijk alle video's van Wendy     Wie is Wendy?

 

Mario

Ik hou veel van theater. Die liefde wil ik als theaterambassadeur het komende jaar graag op jou overbrengen. Ik zou zo graag willen dat er meer waardering komt voor het theater. Er gebeuren zoveel mooie dingen. Het theater heeft vaak nog een wat stoffig imago en dat moet weg. Het theater is zo afwisselend en boeiend. Er wordt keihard gewerkt door amateurs en professionals om het publiek maar ook zichzelf iets moois te geven. Ook achter de schermen gebeurt veel en dat wil ik graag laten zien.

Ik hoop jullie allen te mogen overtuigen dat theater en de artiesten de waardering en aandacht krijgen die zij verdienen.

Bekijk hier alle video's van Mario     Wie is Mario?

Vasco

Toen ik de kans kreeg om theaterambassadeur voor De Maagd te worden, greep ik deze met beide handen aan! Ik wil graag mensen naar het theater lokken om hun de sfeer te laten proeven die ik de afgelopen jaren heb geproefd. Hun kennis te laten maken met een van de mooiste cultuurvormen van Nederland: Theater!

Ik dacht namelijk dat het een ‘stoffig’ imago had en eigelijk alleen oudere mensen naar het theater gingen. FOUT!

Bekijk hier alle video's van Vasco

Erik

Mijn echtgenote en ik zijn reeds jarenlang gepassioneerd door verschillende vormen van theaterbeleving. Spijtig genoeg blijven we in ons thuisland België veel te dikwijls op onze spreekwoordelijke honger zitten, met een aanbod dat meestal beperkt is en ook weinig innovatief.
In 2007 besloten we dan ook over de landsgrenzen heen te kijken en ja … in ons buurland Nederland was er wél een bruisend theaterleven en –beleving mogelijk, niet alleen door een enorme verscheidenheid aan locaties, maar ook en vooral door een veel boeiender programmatie. 

Wat er achter de schermen gebeurt is echt interessant. Als ambassadeur deel ik dat via mijn social media.

Bekijk hier alle vlogs van Erik (binnenkort)     Wie is  Erik?

Liesbeth

Ik ben Liesbeth en mijn liefde voor het theater is begonnen toen iemand me vroeg om eens mee naar een voorstelling te gaan in De Maagd. Omdat wij nog maar net in Bergen op Zoom woonden leek mij dat erg leuk. Dat gevoel is nooit meer overgegaan. Het theater brengt mij zoveel plezier, dat ik niet meer zonder kan en ik daarom ook regelmatig in De Maagd te zien ben. In het verleden schreef ik columns in het wijkblad op de Bergse Plaat. Nu ga ik stukjes schrijven voor De Maagd en hoop dat lezers het leuk en interessant gaan vinden.