Verslag - Pietje is een supergrietje

Op zaterdag 25 november bezocht theaterambassadeur Mario samen met zijn oudste kleindochter de voorstelling Pietje Bell en de Bende van de Zwarte hand in De Maagd. Dit is zijn verslag.

Tijd voor een avondje theater met onze oudste kleindochter. We gingen met Zoey naar de musical Pietje Bell en de bende van de Zwarte Hand.

REP Entertainment heeft het personage uit de mottenballen gehaald.

Want oud mag je deze jeugdheld zeker noemen. Mijn vader verslond de boeken al en vermoedelijk zelfs mijn opa al. Het eerste boek kwam al uit in 1914, gecreëerd door Chris van Abkoude.

Anno 2023 is er een vernieuwde musicalversie. Pietje gaat met zijn vriendjes en vriendinnetjes op het plaagpad. Maar goed ook want de wijk waar Pietje en kornuiten wonen moet tegen de vlakte omdat  meneer J.J. Tromp een grote toren uit de grond wil stampen en daar moet natuurlijk een stokje voor gestoken worden.

Veel elementen uit de boeken zijn in de musical behouden gebleven. Tante Cato met die grote wrat op haar neus ontbreekt niet en ook Pietje’s vader is nog steeds een Rotterdamse schoenmaker.

Meester Geelman probeert Pietje en de klas (het publiek) in toom te houden maar dat is niet zo eenvoudig.

Er zijn echter wel veranderingen. Zo is Pietje oorspronkelijk een jongen maar in deze productie … jawel .. een meisje, gespeeld door de 9 jarige Nova Sue Siwabessy en dat doet ze erg leuk. Zo leuk dat ik tegen mijn kleindochter zei dat zij haar maar niet moet nadoen.

Pietje wordt bijgestaan door Engel (Eva Franken), Sproet (Duco Bunschoten), Blikkie (Noah Fontijn), en Aurelia Fontijn als Peentje. Ook de andere kinderen doen het stuk voor stuk erg goed. En dat Pietje een meisje is, is prima.  Het blijkt maar weer dat ook meisjes heel erg ondeugend kunnen zijn :-))

Het vlotte spel wordt afgewisseld met soms aanstekelijke liedjes waarbij de helaas niet uitverkochte zaal een paar keer op zijn kop wordt gezet.

Kortom, Pietje is een supergrietje en de hele musical van meer dan een uur is het volop genieten voor de hele familie!  Hou al die kids maar in de gaten want we gaan ze vast vaker in komende producties zien.

Pietje Bell en de bende van de Zwarte Hand is nog in het land te zien t/m 25 februari 2024. De liedjes zijn trouwens te beluisteren via Spotify!

https://repentertainment.nl/pietje-bell/

De cast in Bergen op Zoom:
Pietje - Nova Sue Siwabessy
Engel - Eva Franken
Sproet - Duco Bunschoten
Blikkie - Noah Fontijn
Peentje - Aurelia Fontijn
Meester Geelman - Martijn Vogel
Vader Bell en J.J. Tromp - Michael Roos
Martha - Anne-Fleur van der Hoeven
Tante Cato - Els Damen

Creatives:
Bruun Kuijt - regie en script
Ammes Brandenburg - script
Fons Merkies en Laurens Goedhart - muziek
Joris van Veldhoven - decor en kostuums
Jasper Nijholt - lichtontwerp
Lotte Kuijt - kinderregie