Videoverslag - Fame van The MusiCompany

Feel good met MusiCompany’s Fame

Dit jaar koos de nu 20 jarige MusiCompany voor de productie Fame. Weet je het nog, de televisieserie uit de jaren 80. En dan had je ook nog de film met Irene Cara. De titelsong werd een grote hit. 
De musicalversie is pas in 1995 in Engeland voor het eerst uitgevoerd. In Nederland is Fame pas tweemaal in professionele zin op de planken geweest. 
Donderdagavond (2 november) was het eindelijk zo ver en kon TMC eindelijk het resultaat aan het grote publiek laten zien. 

Ik was als pers en ambassadeur al een avond eerder, tijdens de generale. Zo was er voor mij en de dames en heren van TMC wat meer tijd om hen back stage te volgen. Dit is ook één van de redenen waarom ik iedereen wil laten zien wat er allemaal komt kijken voordat een musical van 2,5 uur kan worden uitgevoerd. 
Allereerst is voorafgegaan de maandenlange intensieve periode van repeteren. Teksten, liedjes, het acteerwerk, de choreo’s instuderen en vele acteurs en actrices moeten meer dan één discipline beheersen. Stel je eens voor: dansen en zingen tegelijk. Daar moet je wel wat conditie voor meenemen en dan nog zuiver zingen ook. 

Enfin, ze hebben het weer geflikt. In mijn recensie schreef ik al dat dit geen makkelijke musical is. Ok, de verhaallijnen zijn niet ingewikkeld maar het geloofwaardig acteren is wel een vereiste. Regisseur Jan Dua zorgt ervoor dat de laatste puntjes op de i worden gezet en brengt de laatste notes aan de castleden. “Maak gefocussed plezier” hoor ik hem zeggen. 
De castleden zijn een beetje nerveus. De ene iets meer dan de ander. Shehera speelt de woest aantrekkelijke latino lady en is blij dat ze haar rol nu tussen het fraaie decor kan laten zien. En voor alle mensen in de zaal natuurlijk. Dit is het moment waar eenieder van ons op heeft gewacht. 
De laatste make-up en haren zijn bijgewerkt en het inzingen begint o.l.v. musical director PJ from the Mountain. Ik ga de zaal in en geniet van de gehele musical. Wat een show. Ik kreeg er zelf volop energie van! Met een jubelstemming verlaat ik De Maagd. Dit was nog ‘maar’ de generale. Een dag later zijn ze - op hun première- nog beter!  Het publiek geeft ze vleugels. Ben nu al benieuwd waar TMC volgend jaar mee komt!

Theaterambassadeur Mario.

De musical Fame was te zien van 2 t/m 5 november in De Maagd.