Toegankelijk voor mindervaliden

Theater De Maagd heeft een lift, aangepaste toiletten en rolstoelplaatsen. In De Maagd dien je een rolstoelplaats vooraf te reserveren (omdat deze speciaal gecreëerd worden). Dit kan via de dagkassa (0164 700219 en kan tot 4 dagen voor de voorstelling). 


De speciale mindervalideningang van De Maagd is via de onderdoorgang Potterstraat 23. Daar zijn ook twee eigen invalidenparkeerplaatsen. Deze kun je tot 4 dagen voor de voorstelling bij de dagkassa (0164 700219) reserveren, alleen met een officiële gehandicapten-parkeerkaart en vermelding van het kenteken. Controle vindt plaats op de parkeerplaats.

Ook Poppodium Gebouw-T is toegankelijk voor de mindervalide bezoeker

Certificaat NVVS voor slechthorenden

Dankzij de digitale bodypack ontvanger en inductielus (= geen ringleiding) in De Maagd kunnen ook auditief gehandicapten hier van de voorstellingen genieten. Vraag bij het Verkoop en Informatiepunt bij de ingang Grote Markt om de gratis ontvanger.
Onze voorziening in de theaterzaal van De Maagd heeft volgens de NVVS 'een uitstekende geluidskwaliteit' en voldoet aan de richtlijnen EN 60118-4:2006.

Stoelverhogers

In Theater De Maagd kun je gratis een speciale stoelverhoger gebruiken. Je vindt ze in de zijbeuken.