BLOG. Young BOV: Ze werken er keihard voor!

Ze waren onlangs te gast in het radioprogramma Spotlight van onze theaterambassadeur Mario bij ZuidWest FM, een afvaardiging van de Young BOV. Hij beloofde ze om zaterdagmiddag op hun repetitie te komen kijken en zo geschiedde.

Het betreft een club van 24 jongens en meisjes in de leeftijd van 11 tot 18 jaar die dit jaar mee mogen doen aan hun Viva Los Musicales. En een rol komt ze echt niet aanwaaien. Iedereen doet auditie. Het is geen club just for fun. "Natuurlijk is plezier maken belangrijk maar er moet ook een productie komen die staat als een huis", aldus artistiek leider, regisseur en schrijver Marcel van As. Er moet dus keihard gewerkt worden. Ze hebben allemaal een dik boek met de teksten en die dienen grondig bestudeerd te worden. Daarbij worden ook filmpjes gedeeld via de appgroepen. Leren en bijblijven want het moet straks wel een eenheid worden op het toneel. We willen laten zien dat de Young BOV niet onder doet voor de grote mensen BOV!

Elk jaar worden er nieuwe jeugdige spelers geselecteerd. Iedereen in deze leeftijdsgroep krijgt een kans, vertelt productieleider Marion Hopmans. Heb je het zingen, acteren en dansen in je mars dan kun je je later dit jaar weer opgeven voor de audities. 

De Young BOV wordt begeleid en geleid door een commissie bestaande uit een voorzitter en een eigen AT (Artistiek Team). Wij maken deel uit van de gehele Stichting BOV Bergen op Zoom. Ook hebben wij meestal onze eigen mensen voor bijv. rekwisieten en kostuums. Natuurlijk vragen we de kinderen ook om zelf op zoek te gaan naar bepaalde kleding en wellicht staat een perfect rekwisiet wel ergens op zolder, aldus Marion. 

"Er wordt gebruikgemaakt van het decor waarin de BOV dit jaar hun Evita gaat spelen", vertelt Marcel. "Slim natuurlijk want het staat straks allemaal al opgebouwd in Theater De Maagd". 

De kinderen werken er hard voor maar er moeten zeker nog bepaalde stukken goed gerepeteerd worden. We hebben nog drie weken, aldus Lotte van Terheijden die dit jaar Marcel als productieassistente en danscoach bijstaat. Erg leuk om met deze kids bezig te zijn, naast mijn eigen aandeel in Evita natuurlijk want ook dat gaat gewoon door. 

Intussen is choreograaf Jessica Van de Kasteele bezig met het aanleren van de slotfinale en hoe de kinderen straks het slotapplaus in ontvangst moeten nemen. Het is de eerste keer dat ze dit vandaag krijgen vertelt Jessica dus ja dat loopt niet meteen soepel.

Ook in de pauze blijven sommige kinderen nog een aantal liedjes oefenen. Monique Jimkes lacht trots. Zij is hun zangcoach en muzikaal leider. "Ze gaan wel eens in de hal naar de vleugel en gaan daar staan zingen". 

Aan enthousiasme dus geen gebrek bij de Young BOV. Ze zijn stuk voor stuk superblij dat ze mee mogen doen en werken er keihard voor. Iedereen kan hun zien shinen, op dinsdag 19 maart in de avond en op zaterdag 23 maart in de middag. Kom je hun ook aanmoedigen?

Tickets koop je hier.