Hugh Cornwell (The Stranglers)

In Gebouw-T
do 25 apr 20:00 - 23:00
Poppodium Gebouw-T
do 25 apr ’24
20:00 - 23:00
Tickets
  • Let op: Kaartjes voor dit concert koop je via Poppodium Gebouw-T

Wanneer toekomstige muziekhistorici een lijst opstellen van de ‘movers and shakers’ die het moderne muzikale landschap hebben veranderd, zal er geen twijfel over bestaan ​​dat de naam van Hugh Cornwell onder hen prominent aanwezig zal zijn. Als baanbrekend muzikant, songwriter en artiest blijft zijn doordringende invloed voortduren in de platencollecties van muziekliefhebbers, over de radiogolven van de wereld en op podia over de hele wereld, de aanwezigheid van Hugh is onbetwistbaar.

Als leider van The Stranglers was Hugh de belangrijkste songwriter van alle meest memorabele nummers van de band op tien geweldige albums, die allemaal Cornwells status als unieke songwriter en muzikant consolideerden. Zijn teksten voor Golden Brown, van het album La Folie, en hun meerdere betekenissen, zijn een masterclass songwriting.

Hugh Cornwell wordt algemeen beschouwd als de dichter-laureaat van de punk en heeft ook een substantieel en uniek geheel van indrukwekkende soloalbums opgebouwd. Zijn tiende solo-opus, Moments of Madness, zet zijn illustere werk voort door te experimenteren met muzikale genres, terwijl zijn benijdenswaardige reputatie als woordenmaker doorklinkt in de nummers van dit album.

Moments of Madness, een hoogtepunt en een modern meesterwerk, wordt aangekondigd als het belangrijkste album uit Hugh’s carrière.

Support: Camilla Blue

Camilla Blue, is een zangeres, schrijver en pianiste. Haar band heeft een repertoire dat bestaat uit ‘bluesy pop/rock songs met een jazzy inslag’, een mengeling van modern, americana, rock, donkere jazz en pop. Haar autobiografische songs balanceren tussen licht en donker. Met haar muziek schetst zij ervaringen uit haar eigen wereld. Haar muziek is geïnspireerd door grote artiesten en vrije geesten als Leonard Cohen, David Bowie, Beth Hart, Nina Simone en Paul Simon. Ze stonden op het hoofdpodium van Jazz in Duketown, Eurosonic Noorderslag, hadden een tour in Frankrijk en speelde nog in het voorprogramma van De Dijk. Nieuwe single release word medio Maart 2024 verwacht.