Gallowstreet

In Gebouw-T
za 9 mrt 20:30 - 23:00
Poppodium Gebouw-T
za 9 mrt ’24
20:30 - 23:00
Tickets
  • Let op: Kaartjes voor dit concert koop je via Poppodium Gebouw-T

Een must voor elke liefhebber van blazers, lid van een (dweil)band of gewoon een feestganger! Kom naar een van de beste Nederlandse brassband en weet je wat? Maak dan ook gebruik van de (dweilband)actie. 3+1 ticket gratis, natuurlijk ook geldig als je niet in een band zit. 🥳

Gallowstreet is al meer dan tien jaar een begrip, de Amsterdamse brassband is voor velen bekend door hun energieke blaaswerk dat ze naar Lowlands, North Sea Jazz, Dour en vele andere festivals en clubs in binnen- en buitenland bracht. In 2024 presenteert de band een nieuw album waarmee ze deels terugkeren naar waar het voor ze begon met het in 2016 verschenen Battleplan terwijl ze gelijktijdig blijven vernieuwen en experimenteren met wat er mogelijk is met blaas en slaginstrumenten.

Met “A Trip Worth Making” reflecteert de band op meer dan tien jaar aan avonturen die de band gezamenlijk heeft meegemaakt. Niet meer de jonge honden van weleer maar nog onverminderd gretig; hebben ze een schat aan ervaring erbij en is de band sound steviger, dynamischer en volwassener geworden. Na het symfonische “Laaglands”, volledig opgenomen in de natuur met gedragen koperklanken keert de band met dit 5e album terug naar de kracht waarmee de band in 2012 ten tonele verscheen. Door gebruik te maken van herkenbare anthems, stuwende grooves en uitgesponnen koperklanken laat dit album Gallowstreet in optima forma zien.