Rust en Vreugd

Dé opvolger van de succesvolle Hendrik Groen reeks 
zo 28 apr 15:00 - 18:00
Grote Zaal
zo 28 apr ’24
15:00 - 18:00
Geweest

Na de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen, verruilt de auteur het verzorgingshuis voor een volkstuin en kruipt in de huid van de 68-jarige Emma Quaadvliegh. 

Emma – een glansrol voor Doris Baaten - besluit vlak na de dood van haar man een tuinhuisje te betrekken bij volkstuinvereniging ‘Rust en Vreugd’. Dat ze geen groene vingers heeft maakt niet uit, want een gezellige bonte groep medebewoners schiet direct te hulp. Helaas geven niet alle bewoners haar een warm welkom. En daarom besluit ze samen met haar nieuwe vrienden vol bravoure in actie te komen!

De schrijver van Hendrik Groen weet wederom op komische wijze onze maatschappij onder een vergrootglas te leggen. Met veel humor en vilein. Rust en Vreugd is een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

In deze voorstelling spelen amateurs van musical- en toneelverenigingen uit de regio mee.

Naast een topcast bestaande uit Doris Baaten, Wil van der Meer, Sanne Fransen, Linda Wagenmakers en Sebastiaan de Bie spelen meerdere amateurs van musical- en toneelverenigingen uit de regio mee.

Recensies
Met veel humor en ontroering en vilein worden de onderlinge strubbelingen verbeeld in een mooi decor. **** I Love Theater

Als je naar Rust en Vreugd gaat weet je één ding zeker, de rust zal vergaan, maar de vreugde zal worden hervonden. Je gaat met een warm vreugdevol gevoel naar huis. **** Musicalsites

Onmogelijk om Rust en Vreugd te verlaten zonder een lach op het gezicht. Musicalnieuws

Extra info

 

Producent: Inge Bos

Regie: Bruun Kuijt

Script: Bruun Kuijt & Eva Keuris

Met: Doris Baaten, Wil van der Meer, Sanne Franssen, Linda Wagenmakers, Sebastiaan de Bie en Mats Hoogland. En afwisselend te zien: Aivy van den Berg, Aurelia Fontijn, Olivia Pont, Sèno Franken en Zoey Sophia Tol. 

Kinderregisseur, kinderbegeleider, regie-assistent en tourmanager: Lotte Kuijt

Decorontwerp: Joris van Veldhoven

Kostuumontwerp: Arno Bremers en Regina Rorije

Lichtontwerp: Marc Heinz

Technisch producent: Tom Vollebregt – Events Light