Spaghettirellen

De Jonge Honden
Exclusief in de regio
wo 10 apr 20:00 - 21:20
Grote Zaal - Vrije zitplek
wo 10 apr ’24
20:00 - 21:20
Geweest

Met livemuziek van Sebastiaan Flier en Arjen Dijkstra

Eind jaren vijftig haalt de Nederlandse regering Italiaanse, jonge, vrijgezelle mannen naar Nederland om als gastarbeider te werken in de fabrieken. In hun vrije tijd willen de Italianen ook iets te doen hebben: in discotheken, snackbars en op de kermis raken ze in contact met de jeugd. In het Twentse Oldenzaal leidde deze ontmoeting in 1961 tot heftige rellen tussen jaloerse nozems en de Italiaanse jongemannen. Over die confrontatie gaat Spaghettirellen, vol brommers, verliefde nozems en jonge mensen met dromen. Een voorstelling over een bizarre geschiedenis die lang niet iedereen meer kent, maar te interessant is om niet te vertellen.

Deze voorstelling is verplaatst naar woensdag 10 april 2024. Tickets met als datum 29 februari zijn gewoon geldig. Je kunt bij deze voorstelling niet zelf je stoel kiezen.

Reacties in de media

Theaterkrant
"Huidige politiek resoneert mee in bijna vergeten knokpartijen tussen lokale brommernozems en Italiaanse 'meisjesdieven'".
"De twee muzikanten, live spelend op het dak van een garage, zorgen met een smeuïge sound voor opwinding." Lees hier de recensie.

Volkskrant ★★★
“Swingende livemuziek”
“Een stukje onderbelichte geschiedenis dat regisseur Jolmer Versteeg en scriptschrijver Wessel de Vries in Spaghettirellen oppoetsen”

Radio interview
Op 18 maart waren regisseur Jolmer Versteeg en schrijver Wessel de Vries te gast bij Opium op de radio, en werden zij 15 minuten geïnterviewd over Spaghettirellen. Het interview is hier terug te luisteren

"Huidige politiek resoneert mee in bijna vergeten knokpartijen tussen lokale brommernozems en Italiaanse 'meisjesdieven'".

Theaterkrant

Extra info

Regie: Jolmer Versteeg
Bewerking: Wessel de Vries
Spel: Joshua Albano, Billy de Walle, Eva Gebbinck, Miracle van de Ruit, Christopher van Duijn, Jelle Mensink en Fokke Baarssen
Muziek: Sebastiaan Flier en Arjen Dijkstra
Kostuums: Hanne Pierrot
Dramaturgie: Maarten Bos
Decorbouw: Pink Steenvoorden
Licht en geluid: Valentijn van der Mieden en André Szabo
Productie: Carlijn Hartlief