Ferhat Kaplan | SADETTIN K

Kind van het Licht
Exclusief in de regio en in unieke setting
do 25 jan 20:00 - 21:10
Grote Zaal - Vrije zitplek
do 25 jan ’24
20:00 - 21:10
Geweest

De surprise act van het Kleine Zaal Week is bekend en komt uit Bergen op Zoom!
Jonge theatermakers kregen de afgelopen jaren door alle lockdowns helaas weinig ruimte om hun werk te maken en te tonen. SADETTIN K biedt dit jaar twee van deze makers de kans om alsnog een eigen voorstelling te ontwikkelen. Acteur en theatermaker Ferhat Kaplan komt uit Bergen op Zoom is de eerste maker binnen dit traject. Net zoals Sadettin Kırmızıyüz is ook Ferhat Kaplan in zijn werk altijd op zoek naar manieren om de maatschappij inclusiever te maken voor de volgende generatie. Hij maakt moeilijke onderwerpen op een luchtige manier bespreekbaar. Ferhat presenteert in samenwerking met SADETTIN K zijn nieuwe voorstelling Kind van het licht.

Over Kind van het Licht
Ferhat is Aleviet. Dat weet hij zijn hele leven al, en zijn hele leven vinden mensen daar iets van. Soms zorgt het dat hij ergens meteen welkom is, soms worden mensen ineens onvriendelijk als ze het horen. Maar wat is eigenlijk een Aleviet? En wat betekent het om er een te zijn? Ferhat neemt je mee op zijn zoektocht naar zijn wortels. Naar de mystieke stroming uit Turkije waar natuur, muziek, dans en kunst de kern van het geloof zijn. Naar een bevolkingsgroep die al eeuwen wordt vervolgd en gewantrouwd, en naar de ouderen in kleine dorpen die de geheimen van het volk waar Ferhat deel van uitmaakt bewaren. Een reis door de geschiedenis, die hopelijk een antwoord geeft op de vraag waar we nu staan.

Over SADETTIN K
Onder de naam SADETTIN K presenteert theatermaker, verhalenverteller en acteur Sadettin Kirmiziyüz zijn eigen voorstellingen. Zijn werk kenmerkt zich door een sterk autobiografisch en documentair karakter: hij put uit zijn persoonlijke leven en ervaringen om – met humor en zelfrelativering – voorstellingen te maken waarin identiteit, migratie en discriminatie een rol spelen. Met zijn voorstellingen doorbreekt Sadettin de kaders van onze vastgeroeste denkpatronen. Ferhat Kaplan werd gekozen voor het makers traject, omdat zijn autobiografische werk naadloos aansluit bij dat van SADETTIN K.

Kleine Zaal Festival
Van 23 t/m 26 januari 2024 wordt het podium van Theater De Maagd omgebouwd tot een Kleine Zaal met een tribune in de absis van de kerk. We laten dan vier heel verschillende voorstellingen zien (klassiek, theater/circus, pop en cabaret), die we normaal niet kunnen presenteren in onze zaal. Bezoek ze alle vier voor slechts €50,-. Selecteer de kaarten voor deze en andere drie en de korting wordt automatisch verwerkt in het winkelmandje. Natuurlijk kun je ook naar een losse voorstelling voor het normale tarief.