Evita

Stichting BOV
vr 15 mrt - zo 24 mrt
vr 15 mrt ’24
-
zo 24 mrt ’24

Na het succes van de komische Broadway-productie The Addams Family staat Stichting BOV in 2024 in De Maagd met Evita. Een musicalklassieker die past bij een bijzonder jaar. In 2024 viert de BOV namelijk haar 70-jarig bestaan.

Evita vertelt het leven van Eva Duarte. Een jonge, ambitieuze vrouw die het van tweederangs actrice tot first lady en machtigste vrouw van Argentinië schopt. Geliefd door haar volk, gehaat door de elite van haar land en tot op de dag van vandaag een omstreden persoonlijkheid. Een waargebeurd verhaal over liefde, ambitie, rijkdom en macht verteld op de meeslepende muziek van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice.

De BOV maakt van de musical een rauwe bewerking met veel aandacht voor de historische context van het verhaal. Uiteraard ondersteund door een groot live orkest dat met deze doorgecomponeerde musical een nieuwe uitdaging aan gaat.

Marleen de Witte en Jos Groffen spelen de rollen van Eva Péron en Ché op 15, 21 en 23 maart. Op 16, 20, 22 en 24 maart worden Eva Péron en Ché gespeeld door Marit van Reijen en Albert-Jan Verhees.