And The Band played on

In Gebouw-T
za 30 sep 20:30 - 00:30
Poppodium Gebouw-T
za 30 sep ’23
20:30 - 00:30
Geweest

Dit concert zal plaatsvinden in poppodium Gebouw-T. Kaarten koop je op de site van Gebouw-T

De Dijk is gestopt maar dat betekent niet dat de bandleden hun instrumenten aan de wilgen hangen. Bassist Hans van der Lubbe en trompettist Roland Brunt vormen samen met Roel Spanjer (Normaal), Wouter Planteijdt (Sjako!), Eric van Dijsseldonk (Erwin Nyhof) en Gabriël Peeters (JW Roy) de tributeband And The Band Played On. Niet omdat het moet, maar omdat ze er heel veel zin in hebben. Een unieke verzameling topmuzikanten op het podium deelt hun liefde voor The Band. En die liefde slaat als een spetterende vonk over op het publiek.

In 2001 organiseerden zanger/gitarist Wouter Planteijdt met Hans van der Lubbe (bas) en Maarten Veldhuis (zang) dit meesterstukje voor het eerst. Onder de naam W.S. Walcott Medicine Show tourden zij met een grote band met uitgebreide blazerssectie door het clubcircuit.Dit kreeg een vervolg in 2004, in een vernieuwde bezetting als A Tribute to The Band, en sindsdien werd het een met enige regelmaat terugkerend project. Steeds als de agenda’s het toelieten, werd er weer een mooi rondje door Nederland gemaakt, voor een trouwe schare enthousiaste muziekliefhebbers.

In 2012 maakten ze, met Leo Blokhuis als verteller, de theatervoorstelling The Band: Music from Big Pink to The Last Waltz. Het verhaal van de grondleggers van de Americana, van hun opkomst als begeleidingsband van Bob Dylan tot aan hun grootse afscheidsconcert in 1976. Na de succesvolle theatertour volgde een clubtour (zonder Blokhuis) onder de naam And The Band Played On, waarin ze ook op de Zwarte Cross speelden.

Nu touren ze opnieuw, met een avond vol klassiekers als The Weight, Up On Cripple Creek, The Night They Drove Old Dixie Down, The Shape I’m In, Stage Fright, It Makes No Difference, I Shall Be Released en nog veel meer. Authentiek klinkend en vol overgave gespeeld, inclusief de karakteristieke bezettingswisselingen en gloedvolle driestemmige leadzang. De term ’tributeband’ schiet hier tekort, deze heren weten de muziek van The Band werkelijk opnieuw tot leven te brengen. Een warme aanrader voor elke liefhebber van Amerikaanse rootsmuziek!

Let op alleen staanplaatsen

De vijf Nederlandse jongens laten horen hoe geweldig het is deze muziek te mogen en kunnen spelen. Hun virtuositeit en liefde voor de te spelen muziek zeiden alles en hielden het publiek gedurende ruim twee uur gevangen in een ware reis door het verleden.

Mart Smeets, Vara Gids