Nieuwjaarsconcert

West-Brabants Symfonieorkest
za 6 jan 20:00 - 21:30
Grote Zaal
za 6 jan ’24
20:00 - 21:30
Geweest

Nieuwjaarsconcert 2024 Westbrabants Symfonieorkest (WBSO)
Op 1 januari 2024 in Roosendaal in theater De Kring en op 6 januari hier in theater De Maagd in Bergen op Zoom biedt het Westbrabants Symfonieorkest het publiek een bijzonder concert aan: Een unieke verbintenis tussen Muziek en Beeldende Kunst. 
Bezoekers van het concert beluisteren prachtige muziek en genieten intussen van schilderwerken die uitgevoerd worden op het podium door beeldende kunstenaars of kunstenaartjes. Met behulp van moderne techniek waant men zich op hetzelfde moment zowel in het theater in de concertzaal als in een museum.
Franse componisten zoals Gounod, Bizet en Fauré werden in Frankrijk geïnspireerd tot het maken van een symfonie en de Amerikaanse George Gershwin componeerde voor een symfonieorkest het bekende: An American in Paris. Daar komen ook nog enkele delen uit de Schilderijententoonstelling van Moessorgski bij en: 
Voila……. De Kring en De Maagd veranderen in Montmartre.

Et comment ca va?
In de foyer voorafgaand aan het concert, op het podium, in de zaal gaan de beeldende kunstenaars (12 jonge cursisten van Iwaz) aan het werk. Op een groot scherm achter het orkest kan men elke penseelstreek volgen, een nieuw kunstwerk zien ontstaan. Afwisselend worden ook beelden getoond van voltooide werken. En mocht daarvoor interesse bestaan dan kan men na het concert nader kennis maken met de uitvoerende kunstenaar en wie weet begint voor iemand het jaar 2024 met een nieuw schilderij in zijn of haar huis.