Isabelle Beernaert

Particles of God
za 30 sep 20:00 - 21:15
Grote Zaal
za 30 sep ’23
20:00 - 21:15
Geweest

Particles of God mikt hoog. Naar het universum meer bepaald. Voortdurend in beweging. Ons thuis, dat ons allen met elkaar verbindt. Dit leidt tot een unieke artistieke vertolking. Met een internationale topcast. Live muziek van Peter Bogaert. Prachtige kostuums. Een lumineus decorstuk. En een choreografie die zowel de lichamen van de dansers als de emoties van het publiek meeneemt op een indringende reis. Muziek en dans zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Isabelle Beernaert staat garant voor muzikale diversiteit, op het ritme van de voorstelling. Een niet te missen ervaring.

Particles of God is volgens mijn bescheiden mening de meest authentieke en pure creatie van Isabelle Beernaert. Ze speelt met extremen: natuurkracht versus het etherische en het transcendente. Een genereuze voorstelling die méér dan voldoet aan de verwachtingen. Een werveling van muziek, licht en beweging. Je blijft er even stil van

Viviane Redant van Klassiek Centraal

Extra info

Choreografie
Isabelle Beernaert staat er om bekend om alledaagse taferelen om te kunnen toveren tot een prachtige choreografie. Dit jaar nam ze de uitdaging aan om nog dieper te gaan en te onderzoeken wat niet tastbaar is, maar wel voelbaar, de wereld van de metafysica.

De eenheid, de bron, het veld….

Een alledaags gegeven waar we dagelijks mee te maken hebben maar misschien niet altijd bij stil staan.

Acteurs
Het stuk wordt gespeeld/gedanst door 12 dansers van Isabelle Beernaert The Company met uiteenlopende nationaliteiten, Italiaans, Frans, Pools, Spaans, Portugees, Belgisch, Amerikaans, Nederlands en Vlaams. Daarnaast zal Peter Bogaert ook ten tonele verschijnen als mysterieus personage in dit existentiële verhaal.

Lichtontwerp en scenografie
Isabelle Beernaert & Mike den Ottolander.

Na een jarenlange samenwerking met Isabelle weten ze samen altijd een prachtig en uniek lichtplan te ontwerpen, die niet typisch kenmerkend is voor een dansvoorstelling. De toeschouwer wordt meegezogen in een cinematisch en verhalend geheel waarbij het ene tafereel moeiteloos overloopt in het volgende.

Muziek
De muziek van Peter Bogaert zal een rode draad vormen muzikaal, maar natuurlijk staat Isabelle Beernaert zoals gewoonlijk voor muzikale diversiteit. Stukken van Max Richter, Pergolesi, Philip Glass, Jon Hopkins, Peter Gregson en Johann Johansson zorgen ervoor dat de muzikale reis samensmelt tot een kloppend geheel die je meeneemt in de dans van het universum.

De grootste bijdrage aan de muziek komt dit seizoen van de hand van dirigent, componist en meesterviolist Peter Bogaert. Hij is nu gast-concertmeester bij orkesten zoals het Noord Nederlands Orkest, Belgian National Orchestra, Symfonieorkest Vlaanderen, Casco Phil, Opera de Rouen e.a.  Als solist is hij ook actief zoals bijvoorbeeld bij de 4 seasons recomposed van Max Richter, in samenwerking met Jef Neve. Als dirigent is hij werkzaam voor verschillende professionele organisaties als Phion, de Nederlandse Reisopera, en richt hij zich ook op talentontwikkeling. Hij is nauw betrokken bij de werking van het Nationaal Jeugdorkest Nederland.

Biografie
Peter Bogaert

Peter Bogaert werd in Antwerpen geboren en studeerde viool, compositie en orkestdirectie in Amsterdam, Den Haag, Basel, Berlijn, Rotterdam en Weimar. De laatste tien jaar bouwde hij een gevarieerde carrière uit door heel Europa. Na een dienstverband als concertmeester bij het Orkest van het Oosten gedurende tien jaar, is hij nu gast-concertmeester bij orkesten zoals het Noord Nederlands Orkest, Belgian National Orchestra, Symfonieorkest Vlaanderen, Casco Phil, Opera de Rouen e.a.. Hij is concertmeester bij het vernieuwend strijkorkest Boho Strings. Hij is ook regelmatig als solist onderweg, zoals met de 4 seasons recomposed van Max Richter, in samenwerking met Jef Neve.

Kostuums
Een bijzondere uitvoering vraagt om uitzonderlijke kostuums. Daar zorgt Cortana dit seizoen voor, het kledingmerk van de Spaanse ontwerpster Rosa Esteva.

Esteva groeide op in Mallorca, waar ze een hechte band met kunst en natuur ontwikkelde. Natuurlijke stoffen, unieke prints en een betoverend kleurenpalet weerspiegelen gevoeligheid, duurzaamheid en puurheid: de kracht van elke Particle of God.