PIAF

Het verhaal achter de legende
Suzan Seegers
vr 5 jan 20:00 - 22:40
Grote Zaal
vr 5 jan ’24
20:00 - 22:40
Pauze 21:15
Geweest

Na een leven vol drank, drugs en mannen overleed 60 jaar geleden één van Frankrijks grootste artiesten: Edith Piaf. Nu, ver na haar dood, worden haar liedjes over de hele wereld nog steeds geluisterd en gezongen. Nummers als ‘Non, Je ne regrette rien’, ‘La Vie En Rose’, ‘Milord’ en ‘Padam’ zijn slechts een paar onsterfelijke voorbeelden uit een indrukwekkend repertoire aan songs.  
 
Deze voorstelling gaat over het leven én de dood van ‘de kleine mus’. Aan de hand van verhalen en haar onvergetelijke muziek herbeleefd de fenomenale Piaf verschillende belangrijke momenten uit haar leven. Ze ontdekt wie ze was en komt erachter wat het is dat ze achterlaat. 
 
Het verhaal achter de legende 
Edith Piaf is zojuist overleden. En ze is danig in de war. Dit is niet wat ze wou. Dit is niet wat ze ooit bedacht had. Ze zou sterven in Parijs met een priester aan haar bed. Niet in een of ander gehucht. Pas net overleden komt de verwarde Piaf vier karakters tegen: De Engel. De Duivel. De Nar. En de dood. Dan blijkt dat haar man Theo Sarapo goed naar haar geluisterd heeft. Hij heeft een ambulance gebeld en tegen de chauffeur liegt hij dat Edith slaapt. Het is een lange tocht, bijna duizend kilometer. Piaf houdt tegenover haar vier levensgezellen vol dat ze niet dood is, zo lang ze niet in Parijs is. En zo lang ze niet weet wat ze achterlaat. Zo zit ze voor de duur van de tocht naar Parijs opgescheept met deze vier passagiers, waarvan eenieder een onuitwisbare indruk op haar bestaan heeft achtergelaten. Piaf wil weten waar deze vier in haar leven waren. Aan de hand van hun verhalen en de onvergetelijke muziek van Edith Piaf herbeleefd de legende verschillende belangrijke momenten in haar leven om te ontdekken wie ze was en erachter te komen wat het is dat ze achterlaat.

Zo intens, vol ontroering en breekbaar (5 sterren)

ILoveTheater

Extra info

In de media
Nieuwe Nederlandse musical overladen met sterren.

De musical Piaf ging op vrijdag 13 oktober in DeLaMar in Amsterdam in première. Een indrukwekkende musical over het leven van de legendarische Française Edith Piaf. Suzan Seegers zet een fenomenale Piaf neer. Met haar prachtige zangstem en sterk staaltje acteerwerk neemt ze het hele publiek mee. Het is een ontroerend stuk, maar je hoeft niet bang te zijn om constant je zakdoekjes tevoorschijn te toveren. De goed op elkaar ingespeelde cast met o.a. Thomas Cammaert en Cystine Carreon, zorgt namelijk ook voor een flinke dosis humor.

Dus houd jij van de muziek van Edith Piaf en ben je nieuwsgierig naar het leven van deze bijzondere vrouw? Boek dan nu je tickets en beleef een onvergetelijke avond.

Suzan Seegers fascineert **** De Telegraaf
Suzan Seegers overtuigt **** NRC
Zo intens, vol ontroering en breekbaar ***** ILoveTheater

Recensies

NRC: Edith Piaf balanceert in haar musical tussen leven en dood