Exclusieve voorstellingen in unieke
setting in Theater De Maagd

Van 23 tot en met 28 januari wordt Theater De Maagd omgebouwd tot een intieme kleine zaal.
Zo kunnen de bezoekers genieten van voorstellingen, die anders niet in Bergen op Zoom te zien waren. Daarnaast zijn drie van de vier voorstellingen exclusief te zien in de theaterkerk voor de regio West-Brabant en Zeeland 
De voorstellingen worden “gewoon” gespeeld op het toneel van Theater De Maagd, alleen spelen ze met hun rug naar de zaal. Het publiek neemt plaats op een tribune, met plek voor 100 bezoekers, in de absis (de koepel), zodat er een unieke setting en sfeer ontstaat.

Drie exclusieve voorstellingen 
De eerste drie voorstellingen zijn exclusief voor onze regio. Deze voorstellingen staan niet in Roosendaal, Etten-Leur of Zeeland. De komende maanden en jaren zullen er meer exclusieve voorstellingen in Bergen op Zoom staan in afstemming met Roosendaal, Etten-Leur en Zeeland en vice versa. Zo hoeven inwoners van West-Brabant en Zeeland niet naar Rotterdam, Antwerpen of Breda af te reizen voor bijzondere producties.Matteo Myderwyk 
Op dinsdag 23 januari staat pianist Matteo Myderwyk op het podium van Theater De Maagd.  Matteo speelt werk van zijn nieuwste album a brief nostalgia. Op deze plaat mixt hij de piano met andere toetsinstrumenten zoals orgel, synthesizers, harmonium en Fender Rhodes. Meer info en tickets.

Sawdust Symphony 
Op woensdag 24 januari wellicht de mooiste voorstelling van dit seizoen: Sawdust Symphony. Een confrontatie tussen vakmanschap en circus. Deze moderne circusvoorstelling speelt in op het menselijk verlangen om alsmaar te blijven creëren. Het publiek wordt meegenomen in een unieke ‘do it yourself’ ervaring waarin zij de eigen werkruimte én zichzelf ontdekken en transformeren. Meer info en tickets.

Ferhat Kaplan 
Op donderdag 25 januari betreedt Bergenaar Ferhat Kaplan het unieke podium. Ferhat is Aleviet. Dat weet hij zijn hele leven al, en zijn hele leven vinden mensen daar iets van. Maar wat is eigenlijk een Aleviet? En wat betekent het om er een te zijn? Ferhat neemt je mee op zijn zoektocht naar zijn wortels. Naar de mystieke stroming uit Turkije. Een reis door de geschiedenis, die hopelijk een antwoord geeft op de vraag waar we nu staan. Meer info en tickets.

Davey Turnhout 
Niet exclusief maar wel uniek. Davey Turnhout sluit met zijn cabaretvoorstelling Niet Normaal Gelukkig op vrijdag 26 januari de voorstellingenreeks af. Hij vraagt zich af wat andere mensen normaal vinden voor een jongeman die net 30 geworden is? Met hilarische anekdotes en veel (vaak vlijmscherpe) grappen komt Davey Turnhout tot de kern. Meer info en tickets.

Life on Stage 
Op zondag 28 januari opent De Maagd haar deuren van 13:00 tot 17:00 voor een open dag voor iedereen, maar vooral ook gericht op jongeren die geïnteresseerd zijn in theater- en evenemententechniek tijdens Life on Stage. Meer info.

Foto van de zaal is gemaakt door fotograaf Erwin Klomp