Repetities Rust en Vreugd (dé opvolger van de succesvolle Hendrik Groen reeks) van start

Op maandag 12 februari was het startschot voor de voorstelling Rust en Vreugd met een introductie door regisseur Bruun Kuijt in bijzijn van de volledige cast en pers, gevolgd door de eerste repetitie. Rust en Vreugd is een bewerking van het gelijknamige boek van de schrijver van de succesvolle Hendrik Groen-dagboeken. De voorstelling gaat over het wel en wee van de bewoners van een volkstuincomplex. Met een cast bestaande uit Doris Baaten, Linda Wagenmakers, Wil van de Meer, Sanne Franssen, Scott Reniers en Mats Hoogland. De aanwezigen kregen ook een inkijk in het decorontwerp. Ontwerper Joris van Velhoven lichtte aan de hand van een maquette en schetsen toe hoe in elke scène het toneelbeeld aangepast wordt zodat de theaterbezoeker kan verdwalen in de volkstuin.

Op zondagmiddag 28 april in De Maagd
Vanaf 15 maart zijn diverse try-outs te zien. De première vindt plaats op 2 april in de Leidse Schouwburg. Je ziet deze opvolger van de succesvolle Hendrik Groen reeks  op zondagmiddag 28 april in De Maagd. Meer info & tickets.

Een verslag van de feestelijke aftrap vind je bij Musicalsites en I Love Theater.

Rust en Vreugd.
Na de dagboeken van Hendrik Groen, verruilt de auteur het verzorgingshuis voor een volkstuin en kruipt in de huid van de 68-jarige Emma Quaadvliegh. Emma – Doris Baaten –  is nog maar kort weduwe als zij tijdens het opruimen een vergeten inschrijving terugvindt voor een tuinhuisje op ‘Rust en Vreugd’. In gedachten aangespoord door haar overleden man gaat ze kijken en wordt op slag verliefd. Dat ze geen groene vingers heeft maakt niet uit, want een gezellige bonte groep medebewoners schiet direct te hulp. Tuincontrole commissies en onderlinge strijd blijken echter de vreugde in het groene paradijs te verstoren. Emma besluit vol bravoure in actie te komen tegen de vele ongeschreven regels. Ondanks haar verdriet vindt ze op de tuin haar geluk weer terug mede dankzij haar nieuwe vrienden.
 
Hendrik Groen
Van de dagboeken van Hendrik Groen zijn meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Ze werden bekroond met de NS Publieksprijs en als tv-serie uitgezonden. Ook in het theater is het een groot succes: de zalen bij Pogingen iets van het leven te maken, Zolang er leven is en Opgewekt naar de eindstreep zaten avond aan avond vol. Een vervolg op dit succes kon dan ook niet uitblijven. De schrijver van Hendrik Groen weet in Rust en vreugd wederom op komische wijze onze maatschappij onder een vergrootglas te leggen. Met veel humor en vilein. Producent Bos Theaterproducties bracht eerder met veel succes de Hendrik Groen trilogie in de theaters; een opvolger kon daarom niet uitblijven.