Mohammed, hoe het allemaal begon!

Documentaire van Salaheddine
wo 4 dec 19:00
Grote Zaal
wo 4 dec ’24
19:00
Tickets
  • Deze prijs is inclusief €1,00 administratiekosten

Na het succes van de documentaire: Van Mekka naar Marrakesh waarin Salaheddine op zoek ging naar zijn identiteit als Marokkaans/Nederlandse moslim, komt nu een spectaculair en lang verwacht vervolg op deze docufilm.

In ‘Van Mekka naar Marrakesh’ onderzocht Salaheddine in een geschiedkundige reis hoe de islam precies Marokko had bereikt, en hoe zijn voorouders in het Noord-Afrikaanse land dit beleefden. Een unieke geschiedkundige documentaire, en een verrijking voor het Nederlandse filmlandschap die meer dan tienduizend Nederlanders naar het theater heeft bewogen. Maar in deze nieuwe zoektocht gaat Salaheddine een stap verder. Een zeer groot nieuw project waar hij twee jaar aan heeft gewerkt. Hij gaat namelijk helemaal terug naar het begin: Hoe is de islam ontstaan?

Mohammed, Hoe het allemaal begon!
In de Docufilm: Mohammed, Hoe het allemaal begon! Onderzoekt Salaheddine de prille beginperiode van deze wereldgodsdienst waar nu bijna twee miljard mensen zich aan toeschrijven. Hoe heeft dit geloof de mensen in het 7e -eeuwse Arabië̈ ë̈ bereikt? En wie is Mohammed?
Deze unieke film is gemaakt voor een breed publiek, op een laagdrempelig manier kunnen moslims en niet moslims genieten van een prachtig verhaal en het begin en ontstaan van een wereldreligie veel beter begrijpen. Een unieke Nederlandstalige inkijk in een verhaal wat nog nooit in Nederland en Belgie op deze manier is verteld.