Leerlingen krijgen workshop van Scapino Ballet Rotterdam

Afgelopen zondag hadden de leerlingen van het MollerJuvenaat en vooropleiding dans van RSG 't Rijks een leerzame ervaring in samenwerking met Theater De Maagd. Ze kregen namelijk de kans om deel te nemen aan een inspirerende workshop verzorgd door het Scapino Ballet Rotterdam. Na de workshop volgden de leerlingen een inleiding en woonden ze de dansvoorstelling van het gezelschap bij in Theater De Maagd.

Scapino repertoire: een unieke ervaring
Tijdens de workshop stonden moderne dans en de unieke bewegingstaal van Scapino centraal. De leerlingen leerden gedurende 1,5 uur een fragment uit de voorstelling Origin die ze later op de dag zelf zouden gaan bezoeken. Hierbij maakten ze kennis met het gezelschap, moderne danstechniek en de specifieke manier van werken van Scapino Ballet Rotterdam. Deze repertoire workshop werd gegeven door een oud-Scapino danseres, waardoor de leerlingen een authentieke en professionele ervaring kregen. Uiteindelijk danste iedereen op zijn of haar manier een korte choreografie uit de Scapino voorstelling. Vervolgens gingen de leerlingen met het dansmateriaal aan de slag om er een eigen versie van te maken.

Na de workshop gingen de leerlingen richting het theater en kregen ze een inleiding waarin ze meer te weten kwamen over de achtergrond van de voorstelling en de artistieke keuzes van de choreograaf. Deze voorbereiding zorgde ervoor dat ze de voorstelling met een dieper begrip en waardering konden beleven. De leerlingen en docenten van het MollerJuvenaat en RSG 't Rijks waren erg enthousiast over de dag. Het zelf ervaren van de dans en daarna zien hoe de professionals het op het podium brachten, maakte de impact nog groter. Deelnemers gaven aan dat ze veel hebben geleerd en enorm hebben genoten van zowel de workshop en inleiding als de voorstelling.

Succesvolle samenwerking
Gedurende het theaterseizoen biedt Theater De Maagd meerdere workshops in samenwerking met de gezelschappen passend bij de voorstellingen. De succesvolle samenwerking tussen theater, gezelschap en de middelbare scholen benadrukt het belang van cultuureducatieve programma's in het stimuleren van creativiteit en zelfexpressie onder jongeren. Theater De Maagd, het MollerJuvenaat en RSG 't Rijks kijken uit naar toekomstige samenwerkingsverbanden om de passie voor kunst en cultuur verder te verspreiden onder de jonge generatie.

Zelf ook interesse om met jouw school of klas een leuke activiteit te organiseren in een theater of poppodium? Mail dan naar evy@gebouw-t.nl