Theater De Maagd en Poppodium Gebouw-T ontvingen 90.000 bezoekers in 2023

Het theater en poppodium van Bergen op Zoom waren vorig jaar druk bezocht. Maar liefst 90.000 bezoekers wisten de weg te vinden naar Theater De Maagd en Gebouw-T tijdens 262 concerten, feesten, voorstellingen en festivals. Hiermee zijn de bezoekersaantallen weer op het niveau van voor de COVID-pandemie: een resultaat waar beide podia erg trots op zijn.

Hoogtepunten in 2023 waren de kick-off van de podiumkunstenorganisatie die Gebouw-T en Theater De Maagd sinds 1 januari 2023 vormen, de nominatie als duurzaamste poppodium, de lancering van het Artist in Residence programma en de terugkeer van de Popronde naar Bergen op Zoom. Ook Triggerfinger, Warhaus, Living Colour, Fun Lovin’ Criminals, Alex Klaassen en de laatste tour van Youp van ‘t Hek werden veelgenoemd als hoogtepunt. De voorstelling Kamp van Hotel Modern over de verschrikkingen van de tweede wereldoorlog werd door het publiek unaniem als hoogste gewaardeerd. Lokale voorstellingen zoals BOV, MusiCompany en Sint Nicolaas werden door veel Bergenaren bezocht. Opkomend muziektalent kreeg een podium via T-Strijd en de maandelijkse jamsessie T-Sessie.

De shows, faciliteiten en service van beide podia worden zeer gewaardeerd (4,5 uit 5 en hoger). Verbeterpunten zijn er ook. Poppodium Gebouw-T gaat bijvoorbeeld aan de slag met de zichtlijnen voor bezoekers in een rolstoel. Theater De Maagd is met de gemeente bezig met een oplossing voor het fietsparkeerprobleem.

In dit nieuwe jaar kijken beide podia uit naar een goedgevulde agenda met o.a. K’s Choice, Rowwen Hèze, Ashton Brothers, Rundfunk, Van der Laan en Woe en Made in Belgium en vanaf 23 januari: de week van de Kleine Zaal: unieke voorstellingen voor beperkt publiek in de apsis van het theater, oorspronkelijk een kerk.