Zoete surf melodieën van VENICE raken jong en oud bij Business Club event in Theater De Maagd

Begin april was de primeur van een Business Club event in het theater, het optreden van VENICE zo strak als een snaar tijdens hun Stained Glass tour. 

Speciaal voor de Business Club van Gebouw-T is er voorafgaand aan de theatershow een exclusief interview met de vier zangers en grondleggers van de band, de broers en neven Kipp, Mark, Michael en Pat Lennon. De heren Lennon worden geïnterviewd door muziekjournalist Jean-Paul Heck. Hier komt al duidelijk naar voren hoeveel ervaring de heren van VENICE in hun 25 jarige artiesten loopbaan hebben opgebouwd, nog voor we een klank hebben gehoord. Van een wereldtour met Pink-Floyd tot de eerste doorbraak in Nederland bij Jan-Douwe Kroeske tijdens de Twee Meter Sessies opname bij de DJ thuis.

Terwijl we genoten van bubbels, hadden we nog de tijd om te netwerken aan de besloten bar en bovenal de verwachtingen over het optreden van de zeer relaxte Lennon broers en neven uit SoCal (Southern California) te bespreken.

Zodra het optreden begon, werd al snel duidelijk dat de heren tot in de puntjes voorbereid waren. Bij het tweede nummer barstte de energie gewoonweg los. Van zoete surf melodieën tot loepzuiver zangwerk van Mark en Kipp. Michael en Pat combineren hun zangpartijen met snaarstrak gitaarwerk waarbij Pat vooral akoestisch speelt op zijn tot 250 stuks gelimiteerde gitaar en Michael zijn elektrische gitaar in verschillende surf sounds weet te beroeren.

Dankzij de betoverende klanken van de zevenkoppige band komt de pauze onverwachts. In de besloten Torenbar delen we ons enthousiasme over de indrukwekkende show onder het genot van een hapje en een drankje. Na de pauze worden drie andere bandleden voorgesteld aan de volle zaal. Hiermee wordt duidelijk dat VENICE een Amerikaans-Nederlandse samenstelling heeft voor deze tour. Naast drummer André Kemp, bekend van o.a. Billy the Kid, Kane, Waylon en VOF de Kunst, blijkt ook de toetsenist een Hollander. De virtuoze Amerikaanse bassist is vanaf het begin al bij de band.

De avond vliegt voorbij met vermakelijke anekdotes van Kipp en Mark, als encore wordt klassieker The Family Tree gespeeld waarbij het publiek zichtbaar ontroerd raakt, niemand zit nog in zijn of haar stoel.

Mijn gast, ikzelf en de andere Business Club leden zijn unaniem; het is werkelijk een fantastisch optreden en het ontvangst in Theater De Maagd hartelijk en tot in de puntjes verzorgd.

André Roessen, Business Club Gebouw-T

Wij zijn aan het onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor een Business Club in het theater. Zie jij jezelf ook met relaties naar een pakkend optreden gaan dat uitstekend verzorgd is? Informeer gerust bij bc@gebouw-t.nl over de mogelijkheden. Wij horen graag jouw input.