Verhalen van De Maagd - Redder in Nood

Hoe is De Maagd van een kerk in een theater veranderd? Hoe werden drie theatertechnici apostelen? Wie heeft de prachtige glas-in-lood ramen gemaakt? Wat is een trekkenwand en waarom is die van ons bijzonder? In de “Verhalen van De Maagd” lees je alles over de bijzondere transformatie van de Heilige Maagdkerk naar het sfeervolle Theater De Maagd dat we nu kennen.

Zoals te lezen in de vorige Verhalen van de Maagd, wonen er vleermuizen in het dak van De Maagd. “We zaten soms met doeken achter de vleermuizen aan, om ze buiten te krijgen’, vertelt Cor. Zij stond in 1990 voor een van de grootste uitdagingen: De Maagd gruisvrij en brandschoon krijgen na de enorme verbouwing Van Kerk tot Theater. “Het was geen doen: iedere morgen was ik mijn stofzuiger kwijt en mijn emmers werden door de bouwlui gebruikt om op te zitten. We moesten werksters uit Sint Willebrord halen om alles op tijd schoon te krijgen. Maar het lukte en zelfs de toiletten hadden we van extra luxe voorzien, speciaal voor het koninklijk bezoek. En toen Prinses Margriet de opening deed, zaten wij als genodigden fier in de zaal. Het was prachtig!”

Cor was 17 jaar lang ‘de moeder van De Maagd’. Ze zorgde met haar team niet alleen elke morgen voor stralende zalen, foyers en kleedkamers, zij was het ook die de brandweer belde toen het water na hevige regenval vanuit de Potterstraat De Maagd binnenliep. Ook zag ze de dozen toiletpapier voorbijdrijven toen de leiding bevroren was. “Maar, we hebben ook heel veel gelachen. Zoals die keer dat we de kleedkamer van Jos Brink schoonmaakten en zijn grote Cinderella pruiken even pasten. Net op dat moment stapte Jos Brink zelf (boos) binnen …”

Toen Cor in 2007 De Maagd verruilde voor haar pensioen, kreeg ze een groots afscheid en een interview op de voorpagina.