Al duizenden kaarten verkocht voor nieuw theaterseizoen De Maagd: ‘Het is booming’

Het nieuwe theaterseizoen bij De Maagd kent een vliegende start. Er zijn in twee dagen tijd al meer dan 10.000 kaarten verkocht. En het Onbeperkt Avontuur Abonnement, dit jaar voor het eerst op de markt, is al uitverkocht.

,,Het is echt booming. Het programma is ook heel divers”, zegt woordvoerder Charlotte Verbeek. Theater De Maagd programmeert sinds 2022 de Op Avontuur Serie. ,,Dat zijn voorstellingen, bedoeld voor mensen die zich graag laten verrassen in het theater.”

Het zijn vaak bijzondere producties, die in de regio West-Brabant, Zeeland en de Vlaamse grensstreek, exclusief in Bergen op Zoom te zien zijn. ,,Geen enkel ander theater in die regio heeft deze geprogrammeerd.” Nieuw dit jaar is het Onbeperkt Avontuur Abonnement.

Zestien voorstellingen voor 99 euro
Voor 99 euro kunnen bezoekers verspreid over het seizoen naar zestien ‘avontuurlijke’voorstellingen, variërend van moderne dans door het Scapino Ballet Rotterdam tot een moderne intrepretatie van Romeo en Julia, en van het Vlaamse cult theatergezelschap Abattoir Fermée tot een klassiek nieuwjaarsconcert met vier vleugels en de première van een voorstelling over Bergen op Zoom van Ferhat Kaplan.

De animo is groot. ,,Door de enorme vraag is het maximum aantal abonnementen verhoogd van 50 naar 75, maar die zijn dus ook al verkocht.” En ook de losse verkoop loopt als een trein. Meer dan tienduizend tickets zijn al aan de man gebracht voor de ruim 100 voorstellingen uit het hele programma. Cabaret blijft enorm populair. Zo is de voorstelling van Christel de Laat al twee keer uitverkocht en ook René van Meurs, Henry van Loon, Rundfunk, Jan Jaap van der Wal, Jandino, Guido Weijers en Tineke Schouten koersen af op volle zalen.

Maar ook de kaarten voor Francis van Broekhoven en Dominic Seldis vinden gretig aftrek evenals de theaterconcerten van Gerard van Maasakkers, Ellen ten Damme, Frank Boeijen en Veldhuis en Kemper. Wie houdt van theatercolleges kan terecht bij de voorstelling van Raymond Mens over de Amerikaanse verkiezingen of bij Kluun die het over pubers heeft.

Lees hier het hele artikel van Mariëtte den Engelse in BN De Stem.

Mis je favoriete voorstelling niet!
Boek nu je tickets>>