Shows Rundfunk en Rayen Panday genomineerd voor cabaretprijs Poelifinario

De VSCD Cabaretjury heeft de nominaties voor de Cabaretprijzen - de Poelifinario’s en de Neerlands Hoop - over het seizoen 2023-2024 bekendgemaakt. Op maandag 7 oktober worden de Cabaretprijzen uitgereikt tijdens het Cabaretgala in Diligentia in Den Haag. Onder de genomineerden van de Poelifinario in de categorie Entertainment vinden we twee voorstellingen die je in theaterjaar 2024-2025 in De Maagd kunt zien.

Karma van Rayen Panday
Uit het juryrapport: De charismatische Rayen Panday sluit gemakkelijk vriendschap met de zaal, is een grootmeester in publieksinteractie en levert al jaren komische shows van hoog en consistent niveau. Mooi daarbij is dat deze zeer grappige cabaretier zichzelf met elk programma blijft ontwikkelen. Ten opzichte van zijn eerdere shows is Karma persoonlijker en volwassener met een sterke doorlopende lijn. Hij werkt toe naar een liefdevol en gemeend eerbetoon aan zijn vorig jaar plotseling overleden regisseur Wimie Wilhelm. Hij laat zichzelf daarmee meer dan ooit echt zien op het podium.

Op donderdag 6 februari 2025 in De Maagd. Tickets >

Schau van Rundfunk
Uit het juryrapport: Met hun schrijnende absurdisme en onpersoonlijke, sketchmatige stijl zetten de twee jongemannen van Rundfunk al sinds 2015 het cabaretgenre op zijn kop. Schau loopt soepel en snel door, als een strak gemonteerde film, waarin over elke vlotte decor- en scènewissel is nagedacht. Nergens leren we het duo beter kennen; zij gaan op in hun personages. We kijken naar een bizarre en gevarieerde verzameling figuren, die in hun persoonlijke onlogica toch iets herkenbaars dragen, onder andere maffioso Manke Mario, een toekomstig echtpaar op speeddate en elitaire types die nietszeggende influencervideo’s en podcasts opnemen.

Na 13 april nog een keer op zaterdag 5 oktober 2024 in De Maagd. Tickets >

De Poelifinario’s worden door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) uitgereikt aan de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende programma van het afgelopen theaterseizoen. De Neerlands Hoop wordt toegekend aan de meest veelbelovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief.

Naast No Ponies van Alex Klaasen die je in december 2023 in De Maagd kon zien zijn er nog veel meer genomineerden in allerlei categoerieën. Daarover lees je meer op de website van de VSCD.