Theatertechniek in uitvoering

Alles voor de show
19 september 2013 was de eerste Preview/Proeverij van Theater De Maagd gepland met als doel onze theatergasten te laten proeven en beleven wat er allemaal bij theater De Maagd speelt. Omdat de rondleidingen in De Maagd altijd zo'n groot succes zijn, leek het ons een goed idee op beeld vast te leggen wat er allemaal komt kijken bij het (technisch) tot stand brengen van een voorstelling, en dit te laten zien tijdens de Preview.

De voorstelling De Jantjes werd gekozen als 'draaidag'. Producent De Graaf & Cornelissen verleende graag medewerking aan deze film, die als titel kreeg: Alles voor de show - theatertechniek in uitvoering. Hemel Video heeft vanaf het eerste moment dat de eerste vrachtwagen zich aandiende bij De Maagd tot en met het wegrijden van de laatste vrachtwagen 's nachts gefilmd. Deze lange dag is teruggebracht naar een film van 10 minuten.

Tijdens de Preview bleek deze film een schot in de roos. Veel opmerkingen kwamen over dat het voor veel gasten totaal niet bekend is wat er allemaal bij een voorstelling bouwen komt kijken. Erg verhelderend, verbazend, interessant en leuk, waren de reacties. Bovendien op een alleraardigste manier gefilmd. De complimenten waren niet van de lucht. Vanwege dit grote succes willen we niet alleen de bezoekers van de Preview getuige laten blijven, maar willen we dat iedereen kennis kan maken van deze film.