Shows Rundfunk en Rayen Panday gekozen tot meest in het oog springende cabaretvoorstellingen van het seizoen.

De Cabaret Collectie is een gezamenlijk initiatief van het Nederlands Theater Festival en De Kleine Komedie. Een commissie onder leiding van Jörgen Tjon a Fong (directeur van De Kleine Komedie) verzamelt voor de collectie ‘de meest in het oog springende cabaret- en kleinkunstvoorstellingen van het afgelopen seizoen’. In deze jury zaten dit jaar Sander Janssens, Cyanne Moe-Tjon, Floor Nicolas en Dick Zijp.

Twee voorstellingen, die je in theaterjaar 2024-2025 ook bij ons in De Maagd kunt zien, maken deel uit van de Cabaret Collectie 2024.

Schau - Rundfunk   
Uit het juryrapport: “Een beangstigend strak vormgegeven en gemonteerd programma. Laverend tussen meligheid en absurdisme voeren Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde een reeks gemankeerde mannen op bij wie geweld slechts de aandacht moet afleiden van een dieperliggende gekwetstheid. Rundfunk heeft het maken van sketches tot een hogere kunst verheven.” 
Op zaterdag 5 oktober 2024 nog een keer> tickets

Karma - Rayen Panday   
Uit het juryrapport: “De opvallend persoonlijke voorstelling Karma markeert een grote stap in het kunstenaarschap van Rayen Panday. Zijn eigen dilemma’s smeedt hij om tot een universeel portret van de feilbare mens die met zichzelf in het reine probeert te komen. Panday laat zijn toeschouwers met plezier in hun morele verwarring rondzwemmen.“ 
Op donderdag 6 februari 2025> tickets