Noordkaap

Theatertournee 2024-2025 WINTERTHUR
za 11 jan 20:00
Grote Zaal
za 11 jan ’25
20:00
Tickets
  • all-in-prijs

De unieke live-performance van Noordkaap, die in de jaren negentig furore maakte met meer dan een dozijn hits is bijna een kwarteeuw na het einde van de Nederlandstalige groep met zanger Stijn Meuris nog altijd even krachtig.

Classics zoals 'Panamarenko', 'Een Heel Klein Beetje Oorlog', 'Wat Is Kunst', 'Satelliet Suzy', 'Het Zou Niet Mogen Zijn', 'Druk In Leuven' en het nationale erfgoed 'Ik Hou Van U' zorgden er ook tijdens de recente concerten voor dat meerdere generaties fans zich betrokken en ontroerd voelden.

Afgelopen zomer stonden ze nog op tientallen podia verspreid over het land en sloten ze hun festivalzomer af met een zinderend optreden in het OLT Rivierenhof. In april speelt Noordkaap bovendien maar liefst vier keer in een uitverkocht Depot met een reeks ‘Druk in Leuven’ concerten. Dit voorjaar is het immers ook precies dertig jaar geleden dat de single ‘Druk In Leuven’ de voorloper was van het album ‘Gigant’, waarmee Noordkaap doorbrak bij een breder publiek.

Theatertournee 2024-2025: WINTERTHUR
Na deze zomer begint Noordkaap aan hun WINTERTHUR theatertournee voor een zittend publiek - en die concerten zullen anders zijn. Een set songs die tijdens de afgelopen concerten soms niet aan bod kwamen (je zou het een rijk oeuvre kunnen noemen), een ander decor en een beleving: elektrisch maar anders. En minstens zo intens.