Ontdek bijzondere voorstellingen met Op Avontuur in De Maagd

In De Maagd kan je je laten verrassen door vele bijzondere voorstellingen, maar sommige mag je echt niet missen. Ga Op Avontuur in Theater De Maagd met deze uiteenlopende voorstellingen. 

WUNDERBAUM speelt live (online gaat het mis): Op donderdag 22 februari stelt WUNDERBAUM een van de meest prangende vragen van deze eeuw: Hoeveel van onze tijd willen we online doorbrengen? Sinds de iPhone in 2008 zijn massale glorierijke intrede deed in ons land, zijn we ‘hooked’. Of is dat allemaal zwaar overdreven? En wat voor recht van spreken hebben we eigenlijk als we geregeld zelf scrollend naar een scherm zitten te staren als ons kind tegen ons praat?

Scapino Ballet Rotterdam - Origin: Ed Wubbe haalt, voor de voorstelling op zondag 2 juni, twee bijzondere internationale choreografen naar Nederland. Een opwindende voorstelling met invloeden uit Chinese dans, Israëlische volksdans en moderne dans. In Nederland zijn deze jonge makers nog onbekend, maar dat gaat snel veranderen.

Bijzondere voorstelligen in deze serie die je hopelijke niet hebt gemist:

Nederlands Blazers Ensemble - Purcell goes Celtic: Op het eerste gezicht lijkt het 17-eeuwse Britse genie Henry Purcell, componist van breekbare en tedere barokmuziek, geen fusion aan te kunnen gaan met de ruige Ierse celtic music. Het NBE laat horen dat het wél kan. Het NBE is een ensemble van ruim twintig musici uit de belangrijkste Nederlandse symfonieorkesten, was te zien op zondag 12 november 2023.

Jakop Ahlbom - Strangely Familiar: Het leven van een onbeholpen man wordt op zijn kop gezet wanneer zijn dubbelganger verschijnt. Deze dubbelganger is alles wat de man niet is, en berooft hem van de aandacht waarnaar hij verlangt. Strangely Familiar is een surreële en humorvolle voorstelling over sociale druk en eigenwaarde. In zijn voorstellingen maakt Ahlbom gebruik van filmische effecten, waardoor het lijkt alsof je een film ziet. Naast mime is er sprake van slapstick, muziek, acrobatiek, dans en illusionisme. Was te zien op donderdag 11 januari in Theater De Maagd.

Bekijk hier de volledige agenda.